Hirsirakennusten kengitys

Iäkkään hirsirakennuksen tavallisimpia korjaustöitä ovat alahirsien vaihdot, eli kengitykset ja rakennusten nostot. Kengityksen yhteydessä teen myös perustusten korjaustyöt ja huomattavasti painuneiden hirsirakennusten suoristukset.

Hirsipintojen piiluaminen

Piiluaminen eli näkyvien hirsipintojen veisto vaatii vahvaa osaamista. Oikein piiluttu hirsipinta on kaunis katsoa ja maalukuvio on siisti. Perinteisin menetelmin piiluttu hirsipinta kestää säävaihteluja sahapintaa paremmin. Teen piiluamiset perinteitä kunnioittaen käsityönä.

Hirsien salvoaminen ja veistäminen

Teen hirsien perinteiset salvomiset, varaukset ja erilaiset liitokset huolella. Kun veistotyö on tehty tarkkuudella, ja liitokset ovat tiiviit, on lopputulos siistit ja ennen kaikkea kestävä. Jos toiveenasi on perinteinen huolella veistetty luonnollisen mallisista hirsistä tehty rakennus olen etsimäsi tekijä.

Hirsirakentaminen ja korjaus

Rakennan myös uutta. Minulta luonnistuvat esimerkiksi uudet hirsikehät, aina pienestä rantasaunasta isompaankin rakennukseen. Teen myös kaikki hirsikehikkojen korjaustyöt - oikomiset ja kaikki hirsien vaihdot. Erilaisiin hirsirakennuksen nostoihin ja muihin korjauksiin olen kehittänyt paljon omia erikoistyövälineitä mitä ei kaupasta saa. Minulta luonnistuu haastavimmatkin hirsikorjaamistyöt.